Pragokoncert Bohemia

Současnost společnosti Pragokoncert Bohemia

"Sametová revoluce" roku 1989 přinesla pro Pragokoncert řadu změn - agentura sice i nadále pokračovala jako příspěvková organizace (m.j. pro Ministerstvo kultury zajišťovala Mozartovské světové oslavy r. 1991), ale byla připravena její privatizace. Ta byla dokončena v listopadu 1994 a novým majitelem se podnikatel, který ovšem Pragokoncert vlastnil a řídil jen krátce - pro problémy týkající se jeho obchodní činnosti byl obžalován a uvězněn. Nešťastná privatizace upadající agenturu velmi poškodila - došlo k naprostému bezvládí a teprve na konci roku 1995 Pragokoncert koupil podnikatel Dr. Alexandr Cach, majitel renomované firmy Graddo.

Nové vedení společnosti

Pod vedením nového vlastníka se podařilo společnost doslova resuscitovat, přivést z  vysoké ztráty do současné ziskovosti a obnovit její činnost v celém spektru aktivit - Pragokoncert Bohemia má dnes majoritu na trhu a vyváží a dováží umělce a hudební tělesa s repertoárem všech žánrů, zastupuje umělce k účinkování, hostování a moderování, pořádá a produkuje koncertní, divadelní, muzikálová, humanitární a další představení, věnuje se vydavatelské činnosti v oblasti hudby a divadla, spolupracuje s uměleckými agenturami, festivaly, rozhlasovými a televizními stanicemi a gramofonovými společnostmi ve více než padesáti zemích světa, realizuje umělecká vystoupení a pořady, tzv. akce na klíč, pod záštitou prezidenta republiky pořádá již od roku 1964 prestižní "Mezinárodní jazzový festival Praha", provozuje nejznámější jazzový klub ve střední Evropě "Reduta", založila cestovní agenturu PRAGOTOUR BOHEMIA s jedinečnou nabídkou tuzemských i zahraničních rekreačních i poznávacích zájezdů do atraktivních letovisek ve Spojených Arabských Emirátech, Egyptě a řadě dalších zemí celého světa, uvádí od roku 1992 koncertní cyklus "Pražský salon" v barokním Nostickém paláci a Kostele sv. Vavřince, od r. 2003 pořádá rockový festival "Masters of Rock", který se stal největším festivalem České republiky, divize Pragokoncert Models zastupuje manekýny, fotomodelky, hostesky a pořádá módní přehlídky na klíč, pro film a reklamu zajišťuje casting, provozuje rockový klub s kavárnou "Masters of Rock Cafe" atd.

Současnost agentury Pragokoncert

Pragokoncert Bohemia si drží své místo nejvýznamnější české umělecké agentury nejen díky všestrannosti svého zaměření (klasická hudba, rocková hudba, jazz, divadlo, ediční činnost - CD, video, knihy), ale i vzhledem k akcím celostátního významu. Do portfolia agentury Pragokoncert Bohemia patří mj. koncertní turné americké rockové skupiny Manowar, vystoupení irského tanečního souboru Lord Of The Dance, amerického mága Davida Copperfielda, organizace každoročního rockového festivalu Masters Of Rock (největší festival v ČR s návštěvností 40.000 diváků), na kterém vystupují největší tuzemské i zahraniční hudební legendy, dále pak koncerty hvězd jako Saxon, Helloween, Slade, Europe, H.I.M., Nightwish, Alphaville, Art Garfunkel, Ray Charles, Montserrat Caballé, Tony Bennett, Vanessa Mae, Suzanne Vega, Scooter a řada dalších významných umělců.

 

Graddo a Mannowar 

U příležitosti koncertu americ-ké legendární heavy metalové skupiny Manowar v červnu a v září 2002 v ČR, který pořádala umělecká agentura PRAGOKONCERT BOHEMIA, rozšířil Dr. Alexandr Cach své úzké přátelství s frontmanem skupiny, Joey DeMaiem a ostatními členy skupiny dále do komerční sféry a to především ve smyslu exkluzivního zastoupení skupiny Manowar uměleckou agenturou PRAGOKONCERT BOHEMIA a zajištění veškerých bezpečnostních služeb bezpečnostní agenturou IBSSA CZ pro oblast střední a východní Evropy. Tímto došlo k rozvinutí nové fáze celoevropského podnikání agentury  PRAGOKONCERT BOHEMIA a IBSSA CZ a na bázi spolupráce se skupinou Manowar byla dále zahájena fáze studiových aktivit umělecké agentury PRAGOKONCERT BOHEMIA a IBSSA CZ pak zformovala nový produkt bezpečnostní ochrany skupin show businessu při jejich zahraničních turné. V souvislosti s aktivitami společnosti PRAGOKONCERT BOHEMIA, IBSSA CZ a GRADDO také poskytl na podzim roku 2002 Dr. Alexandr Cach osobní ucelený bezpečnostní výcvik přednímu českému filmovému herci panu Jiřímu Krampolovi v souvislosti s jeho obsazením do role v novém českém akčním filmu „Causa Lolita" .

Kromě přímé pomoci postiženým při záplavách v letech 1997 a 2002, kdy se zaměstnanci společnosti v čele s Dr. Alexandrem Cachem osobně zapojili do záchranných akcí a svou nezištnou účastí přispěli k záchraně mnoha lidských životů, pomáhalo Graddo, Pragokoncert Bohemia a IBSSA CZ pod hlavičkou GRADDO NADAČNÍ A HUMANITÁRNÍ FOND uspořádáním série benefičních koncertů a dalších dobročinných akcí. Tyto koncerty uváděné po celé České republice pod názvem „Umělci proti vodě" a „Koncert pro Moravu" se setkaly s obrovským ohlasem veřejnosti a ulehčil nepopsatelné strádání mnoha spoluobčanů. Vystoupoli zde nejznámější umělci a osobnosti nejen z České republiky a výtěžky z těchto akcí byly věnovány na konto postižených povodněmi. Za zmínku jistě stojí, že za tento projev solidarity a humanity se Dr. Alexandr Cach a nejaktivnější členové jeho týmu stali čestnými občany několika postižených měst.

Spolupráce mezi mateřskou firmou Graddo a agenturou Pragokoncert Bohemia je důkazem vhodnosti spojení špičkové obchodně-finanční společnosti s uměleckou agenturou, kde jeden partner využívá kontaktů, zkušeností a prestiže druhého. Pragokoncert Bohemia tak pokračuje ve své téměř padesátileté činnosti jako jedna z nejstarších a nejúspěšnějších kulturních a uměleckých agentur světového měřítka.